Благоевград – културен, икономически и образователен център

Благоевград е кътче от нашата родина, което се е превърнало в културен, икономически и образователен център. В него се намират унивеситетът „Неофит Рилски” и Американският университет. В града се провеждат всякакви мероприятия, коцерти и много други. Наред с това и гостите в града отсядат в едни от най – луксозните и спокойни хотели в града, от които хотел „Езерец”, хотел „Рио”, „Бор”, Хотел Орбита Благоевградц и т.н.

В зоопаркът в града има над 300вида животни, като от тях има представители на балканските и на екзотичните видове. Той е отворен всеки ден през седмицата и няма вход, така че може да бъде посетен от любителите на животни по всяко време.

33-  метровият православен кръст е също една от красотите в града. Гледката оттам е страхотна, въздухът е свеж и приятен, а вечер се гледат светлините на целия град.

Както вече споменахме, Благоевград е и градът на културата. Няма как тук да не споменем и драматичния театър „Никола Вапцаров”.  Репертоарният му афиш е доста разнообразен, самите представления са насочени към различни категории зрители и самият театър пътува често, за да популялизира мисията си и да радва зрителите си. Веднъж, ставайки свидетели на представление на благоевградската трупа, вие ще заобичате не само тях, а и самия театър.

Да не забравяме и за другият вид зрители, а именно киноманите. В Благоевградското кино може да следите всички нови прожекции и да се насладите на любимите си филми. Отново развлечение, без възрастова граница, от най – малките до най – възрастните жители и посетители на любимия ни град.

Близо до киното се намира и Регионалната библиотека, в която има всякакъв вид литература за тези, които обичат да четат. А за интересуващите се от история в  Историческият музей, пък  могат да видят безценни вещи принадлежащи на революционери като Яне Сандански, Тодор Александров и други.

Като цяло градът е много богат и си заслужава да бъде посетен!

Източник: Presata.com

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org