Безболезнено поставяне на флеш с разширител

Поставянето на флеш е известно още преди пет хиляди години. Тази мода въобще не е от вчера и въпреки това е супер актуална и модерна. Флеш обеците могат да бъдат с различен диаметър и форма-кръгли, триъгълни, правоъгълни и други. Самото поставяне обаче никак не е лесно. За да бъде направена такава флеш обеца е необходимо търпение. Колкото по-голяма е тя толкова периода е по-дълъг. За да не бъде прекалено болезнен процеса се използват така наречените тапери или още разширители за флеш. Тяхната роля е да направят максимално разширение преди да бъде поставена самата обеца. Тези обеци са свързвани с различни религии и култури и символиката е причината поради която са поставяни. Изображения и древни каменни фигури са доказателствата, с които разполагаме и до днес – те дават доста информация по отношение на това как са се използвали разширителите за флеш. Самите улеи дупки направени на ухото са били разширявани с помощта на кост от акула.
Преди да решите да слагате флеш обеци първо добре се информирайте по отношение на последствията, които могат да настъпят. Желателно е това да е направено от човек, който е наясно със самият процес на поставяне първо на разширите след това на обеца. С неправилно използвани средства и материали има опасност да си навлечете наранявания и дискомфорт.
След пробиване на ухото е добре на първо време да изчакате раната да зарасне. След това се пристъпва към поставянето на разширител. Започнете с най-малкият размер, като така ще предотвратите появата на болка. Уголемяването и подготовката на ухото за флеш обецата става най-безболезнено именно с разширител. Те са изработени от различни материали и в разнообразни форми. Тяхната цел е да подготвят ухото за избраната обеца.
Специалистите съветват ако започвате да разширявате обикновена дупка за обеца то разширителя, който ще използвате да не бъде прекалено голям , а максимум 2 мм. Ако сте решили сами у дома да правите това използвайте жожоба и внимателно масажирайте преди да поставите разширителя. Не бързайте да достигнете максималния размер на желаният отвор. Правете го бавно и ако почувствате съпротивление и болка спрете. Няма нужда да получавате разкъсвания на ухото само и само да получите желания размер дупка за избраната флеш обеца. Материала на разширителя също е важен. Има хора които са доста чувствителни и е възможна поява на възпаления ако са избрали неподходящ такъв.Желателно е първо да стерилизирате разширителя преди да пристъпите към поставянето му така ще избегнете нежелани алергични реакции. След като сте достигнали желаната големина на отвора можете да поставите обецата.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Безболезнено поставяне на флеш с разширител, 5.0 out of 5 based on 2 ratings