Безболезнено поставяне на флеш с разширител

Поставянето на флеш е известно още преди пет хиляди години. Тази мода въобще не е от вчера и въпреки това е супер актуална и модерна. Флеш обеците могат да бъдат с различен диаметър и форма-кръгли, триъгълни, правоъгълни и други. Самото поставяне обаче никак не е лесно. За да бъде направена такава флеш обеца е необходимо търпение. Колкото по-голяма е тя толкова периода е по-дълъг. За да не бъде прекалено болезнен процеса се използват така наречените тапери или още разширители за флеш. Тяхната роля е да направят максимално разширение преди да бъде поставена самата обеца. Тези обеци са свързвани с различни религии и култури и символиката е причината поради която са поставяни. Изображения и древни каменни фигури са доказателствата, с които разполагаме и до днес – те дават доста информация по отношение на това как са се използвали разширителите за флеш. Самите улеи дупки направени на ухото са били разширявани с помощта на кост от акула.
Преди да решите да слагате флеш обеци първо добре се информирайте по отношение на последствията, които могат да настъпят. Желателно е това да е направено от човек, който е наясно със самият процес на поставяне първо на разширите след това на обеца. С неправилно използвани средства и материали има опасност да си навлечете наранявания и дискомфорт.
След пробиване на ухото е добре на първо време да изчакате раната да зарасне. След това се пристъпва към поставянето на разширител. Започнете с най-малкият размер, като така ще предотвратите появата на болка. Уголемяването и подготовката на ухото за флеш обецата става най-безболезнено именно с разширител. Те са изработени от различни материали и в разнообразни форми. Тяхната цел е да подготвят ухото за избраната обеца.
Специалистите съветват ако започвате да разширявате обикновена дупка за обеца то разширителя, който ще използвате да не бъде прекалено голям , а максимум 2 мм. Ако сте решили сами у дома да правите това използвайте жожоба и внимателно масажирайте преди да поставите разширителя. Не бързайте да достигнете максималния размер на желаният отвор. Правете го бавно и ако почувствате съпротивление и болка спрете. Няма нужда да получавате разкъсвания на ухото само и само да получите желания размер дупка за избраната флеш обеца. Материала на разширителя също е важен. Има хора които са доста чувствителни и е възможна поява на възпаления ако са избрали неподходящ такъв.Желателно е първо да стерилизирате разширителя преди да пристъпите към поставянето му така ще избегнете нежелани алергични реакции. След като сте достигнали желаната големина на отвора можете да поставите обецата.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org