Асфалтиране и начини на полагане на асфалт

Бизнес

Никога не е късно да научите нещо ново, ако не ви се налага точно сега да асфалтираме, то поне от обща култура е добре да знаеш малко повече информация относно процеса на асфалтиране .

Първата стъпка в процеса на полагане на асфалт е премахването на съществуващата повърхност, без значение дали ще бъде асфалт, бетон или павета.

Второто нещо, за което трябва да помислите е степента на наклона. Този момент е от съществено значение, тъй като събирането на вода е най-честа причина за щети по новото асфалтово покритие, в това число дупки, пукнатини и надигане.

Трета важна стъпка е подготовка на основата. Тя осигурява стабилна повърхност за поддържане на новата настилка. Под основата е бариера срещу замръзване, която спомага за намаляване на щетите през зимата, дължащи се на замръзване и размразяване. По време на монтажа дебелината на основата, стабилността и степента на плътност са от съществено значение, за да се осигури дългогодишна издръжливост, без значение дали ще става въпрос за асфалтиране на улици или на малки площи.

Четвъртата стъпка е самото полагане на асфалтова смес, състояща се от пясък, трошен камък и битум. Тази комбинация от материали, положена по правилен начин осигурява гладко возене, лъскава и затворена повърхност.

След полагане на асфалта, с помощта на валяк цялата повърхност се заглажда и уплътнява. Тази стъпка на процеса гарантира, че през гладката нова повърхност няма да останат малки неравности от инертен материал или камък.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org