Анаболни стеродии – вредни ли са за човешкото тяло

bul steroidНапоследък все повече активно спортуващи мъже и жени прибягват към спортните стимуланти.
Малцина са обаче хората, които се замислят над това как точно действат подобни стимуланти и какво причиняват на човешкия организъм. Доста често се бърка и дозировката при употребата на анаболни стероиди. Най-общо казано, трябва да сте напълно запознати с подобни вещества, както и да знаете кой точно стимулант е подходящия за Вас и кой би ви навредил.
Предлагаме на Вашето внимание най-често срещаните странични ефекти.

Податливостта на тялото, както и дозата, плюс много други фактори могат да повлиаят по различен начин.
Гинекомастията, увреждаща гърдите при мъжете, е един от основните ефекти при обърквна не препаратите.
Най-често заболяването се проявява при прием на стероиди, които се превръщат в естроген.
Поява на страничните ефекти от анаболни стероиди.

В случай, че забележите подобен проблем, то веднага спрете с веществата и потърсете вариант с антиестрогени.

Натоварването на бъбреците е сред другия проблем, до който може да доведе приемът на стероиди. Ако организмът Ви задържи натрий се появява натоварването.

Важно е да се уверите, че кръвното Ви налягане е в норма. В случай, че не е в границите, то можете да го нормализирате с помощта на метопролол и еналаприл.

Акне – със сигурност Ви е направило впечатление, че “нацепените батки” са с акне. Или поне в голяма част от случаите. Съществуват редица вещества, например Акне аут и други кожни антисептици, които биха помогнали за справяне с този проблем.

В обобщение – доста често се бъркат и циклите, затова е важно да се консултирате с истински познавачи, а не с непознати във фитнес залата.
Друго важно нещо е, да изберете стероидите, които не са токсични за черния дроб. Винаги проверявайте кръвната си картина и хормоналния статус.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org