Аксесоари за банята – важната част за една перфектна визия!

Какво е банята без аксесоари- просто помещение за вземане на душ. Преди хиляди години къпането е било цял ритуал – в Древна Гърция човешкото тяло е било издигнато в култ и действали така наречените закони за красота.  Гърците имали определени неща, които правели, преди да влязат в банята. Едно от тях е да намажат лицето и косата си с елексира на живота – зехтина.

Върнахме се назад във времето, за да затвърдим факта, че банята трябва да бъде уютна и подредена, да има необходимите аксесоари в нея, тъй като тя се грижи нашето тяло да бъде чисто. Също така му дава спокойствие след напрегнат ден.

Аксесоарите в банята са нейната визитна картичка. Те имат естетически характеристики и показват каква е същността на стопаните на дома.

Кои са аксесоарите за банята? Завесите, сапунерките, поставките за ароматизатори и свещи, закачалките за кърпи, килимчетата, рафтовете и полици, четки за тоалетна, бурканчета за козметика. Те изглеждат на пръв поглед малки и незначителни, дори излишни, но трябва внимателно да се съчетават с останалия интериор на банята. Друго изискване е да бъдат влагоустойчиви и да се поддържат лесно.

Най-често аксесоарите за баня са направени от метал, пластмаса, а може и от специално обработено дърво. Неръждаемата стомана е най-подходяща за аксесоарите, тъй като е водоустойчива, но не са рядкост и такива, изработени от месинг и хром.

За почитателите на лукса има специални изработки с позлата, но цената им е по-висока. Дървените аксесоари са също много модерни. Те внасят специална изтънченост  в интериора на банята.

Пластмасови чашки, сапунерки, закачалки и други изделия  не липсват на пазара, но при тях обаче срокът на ползване е малък –  наблюдава се захабяване и износване с времето. Това важи особено за тези с ниско качество, които се продават по кварталните магазини.

 

Източник: https://www.keramo-bg.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)