А ти страхуваш ли де са посещаваш зъболекар?

Здраве

Така е да, много хора се страхуват да посетят стоматолог, заради болката и опита като цяло. Тревожна е всъщност и основната причина, че повечето пациенти са имали лош опит в миналото при зъболекар. Като дете, ако са посещавал зъболекар и той да е бил груб или е допринесъл за чувството страх, това рефлектира дори и в по-голяма възраст. Поради този негативен опит, хората се страхуват и в зряла възраст посещението на зъболекар, става доста трудно.

Има много хора, които дори и при силна болка на зъб или получена инфекция те продължават да отлагат посещение на зъболекар заради този страх. По този начин техните проблеми със зъбите се влошават и инфекцията може да се разпространи в цялото тялото и да доведе до други здравословни проблеми.

Добрата новина за тези хора, които се страхуват да посещават зъболекар, е че много зъболекари предлагат дентално седиране, т.е медицинска процедура по назначаване и прилагане на успокоителни лекарства, за да се улеснят последващи медицински процедури под местна упойка. Хората, които се страхуват от зъболекари вече могат да се възползват от този вид услуга.

В повечето случаи това лекарство ще се успокои пациента и ще му позволи да спи спокойно, без да се страхува от процедурата на следващия ден.

Преди процедурата се бият допълнителни упойки, които ви държат буден през цялото време на манипулацията в устната кухина, с тази разлика, че не усещате нищо. А добрата новина е, че по-голямата част от пациентите, които се подлагат на дентално садиране, не са чувствали никаква болка по време на процедурата.

В интрнет има много подробна информация за самото понятие Седация (седиране) и не само, може да откриете стоматологичните кабинети, които предлагат тази услуга.

Не забравяйте да проверите за сертификат и дали този вид упойка се е използвала и при други пациенти. Колкото сте по-информирани за този тип изследвания, вие ще бъдете толкова по-сигурни, че сте направили правилното решение за вас и вашето семейство при избора на експерт по дентална грижа.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org