Недвижими имоти без посредник – основни критерии при избор

Решавайки да закупите недвижими имоти, повечето хора смятат, че трябва да се обърнат към консултант от брокерска къща. Предполага се, че той ще бъде запознат с необходимите документи, финансови разходи и някои формалности относно закупуването на имот. Консултантът ще подбере имоти, спрямо вашите изисквания и финансови възможности. Ако въпреки всичко сте решени да направите покупка на недвижими имоти без посредник, тогава никак няма да ви бъде излишно да се запознаете със следните някои фактори, които ще улеснят максимално вашия избор:
pokupka-na-nedvijimi-imoti-bez-posrednik
Разположение на имота

Това е факторът, който до голяма степен определя цената на имота. Желателно е предварително да се запознайте по-детайлно с района. Инфраструктура, обществени места, институции, аптеки, училища, здравни заведения, паркове, зелени площи и др. Някои хора предпочитат добър район, който е оживен и в непосредствена близост до изградени транспортни възли, булевард и други. Друга част предпочитат тишината и спокойствието – търсят недвижими имоти с големи зелени площи в затворени комплекси и прочее.

Размерът на имота

Определете оптималният размер на земята или имота, който купувате. Задайте минималните и максималните площи, които желаете да закупите. Ако имате предпочитания към разположението, като изглед и изложение съобщете и за това. Финансовите параметри са от особено значение, затова определете граница на сумата, която можете да платите. Имайте предвид, че цената е на кв. метър, тоест застроената част и прилежащите общи части формират крайната цена. Малки разходи ще имате и около прехвърлянето на имуществото като ваша собственост.

Вид строителство

Ново или старо? Този фактор също ще се окаже водещ за цената на избраните от вас недвижими имоти. Дори жилища от двата типа да са разположени на една и съща улица, цената им ще се различава съществено. Можете да изкажете предпочитания относно закупуването на изцяло обзаведено жилище, офис, къща или други. При ново строителство разберете крайният срок за завършване на жилището. Не правете цялостно плащане на целия имот, преди да е въведен в експлоатация или поискайте от строителя да подпишете документи за възвращаемост на сумата, при неизпълнение или забавяне. За съжаление не са малко случаите, при които е направено цялостно плащане за имота, а строителя не е довършил сградата или има проблеми с издаването на някой от актовете за експлоатация.

Никак не е трудно да изберете сами подходящите за вас имоти без посредник. Вече знаете основните критерии за търсене, отделете малко повече време и се информирате предварително за всичко, което ви интересува. Полезна информация и обяви за покупка на недвижими имоти без посредник, можете да намерите и тук: http://saveti.imotifree.bg/бързо-ръководство-за-покупка-на-имоти-без-посредник

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org