Подходящата интериорна врата, според спецификите на жилището

interiorni_vratiИнтериорните врати са неотменна част от целостта на жилището. Освен основната им функция да отделят две помещения едно от друго и да способстват за шумо и топлоизолацията на стаите, те допринасят и за създаването на приятна и уютна атмосфера, като същевременно могат да прикрият някои от недостатъците в дома.

В тази статия ще обърнем внимание предимно на интериорни врати, които в момента са много актуални, заради добрата им цена и качествата, които притежават и съответно са най-търсени и предлагани на пазара.

HDF материалът , също като MDF е съставен от пресовани дървесни частици, но той го превъзхожда с много по-голяма плътност и твърдост. Вратите направени от него са здрави и издръжливи във времето, освен това изолират добре. Доказано е, че не се измятат и не се раздуват от влагата. Това се дължи на изкуствените примеси, които се използват при изработката им. Дървесните частици са запечатани със специални лепила и смоли, които не допускат влагата да им въздейства. Поради същата причина, те не благоприятстват за развитието на бактерии и микроорганизми, за разлика от естественото дърво, което ги прави подходящи и за мокри помещения.

Вратите са изработени изцяло от изкуствени материали. Покритието им също е синтетично – PVC. Поставено е машинно при много висока температура, посредством специални лепила, което го прави изключително устойчиво, а специалната му повърхност допринася за трудното му надраскване. Изработката му е толкова прецизна, че създава илюзията за истинско дърво. Покритието може да бъде в различни цветове и да бъде съобразено с останалата част от интериора, а нюансите им да се използват за прикриване на недостатъците.

При големи жилища с голяма квадратура не е проблем да бъдат поставени интериорни врати, в която и да е гама. Дори по-тъмните са предпочитани, тъй като създават усещане за аристократизъм, освен това те изглеждат по-тежки и масивни и придават такова излъчване на цялостната визия на дома.

Много жилища, обаче, имат изключително тесни коридори и малки помещения. Играта с цветовете може коренно да промени това. При тях трябва да се избягват тъмните нюанси. Удачно е да се заложи на бяло или на светлокафяво. Колкото по-светли са цветовете, толкова по-просторен изглежда домът. Те са удачен вариант за къщи и апартаменти, лишени от светлина. Този проблем може да бъде решен и посредством поставянето на врати със стъкло или изцяло стъклени. Освен качествата, които притежават, те са изключително модерни и красиви. Способни са да внесат сериозно количество лукс .

Друг вариант за оптическо разширяване на пространството е чрез фрезовката и формите на стъклените елементи. Хоризонтално разположените орнаменти създават илюзията за по-широки стаи и коридори. Ако помещенията са ниски, по-високата врата, ще ги накара да изглеждат по-високи.

Чрез тези хитринки може да се промени цялостната визията на жилището и да бъдат заличени недостатъците му. Това , което се изисква от Вас, освен въображение, е да се въоръжите с идея за начина, по който искате то да изглежда.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org