5-стъпков SEO одит, който можете да направите за около 30 минути

SEO оптимизацията привлича все повече младежи. Може би доброто финансово възнаграждение, или пък възможността за работа от типа дистанционно, са сред плюсовете, това оставаме да прецените самите Вие. В настоящата статия ще Ви представим петстъпков СЕО одит, чрез който за изключително кратко време да придобиете основна представа за Ваш, или пък за сайт, който са Ви поверили да оптимизирате.

  1. Тествайте всички възможни версии на сайта, нарпимер, ако е изписан с http, след което с https, както и с www и без трите w. Направете анализ на сайта в Гугъл, проверете как се е класирал във времето и вижте текущите му позиции.
  2. Използвайте командата site: домейн в търсачката Гугъл. По този начин ще проверите дали сайтът е индексират. Често, от бързане, при създаване на нов сайт, забравяме да премахнем забраната от деиндексиране, като това води до липса на видимост за търсещите машини на конкретния сайт. Можете да тествате site:yourdomain.com -inurl:www (за www домейн site:yourdomain.com inurl:www (за домейн без www).Ако сайтът се вижда, то тогава не бива да се тревожите. Ето пример:
  3. Проверете базовите параметри на сайта. Под базови имаме предвид Domain Authority, Alexa Rank, Page Authority и други важни, като брой обратни връзки (backlinks), грешки в кода на сайта и др. За улеснение можете да ползвате безплатни онлайн приложения, които дават базова информация.
  4. Проверете външните връзки, сочещи Вашият или пък сайтът на Вашият клиент.
  5. Уверете се, че сайтът Ви е видим за мобилните устройства и е със структура от типа Responsive, т.е. че сайтът е еднакво добре представен за различни мобилни и електронни устройства, било то смартфони, смарт телевизори, таблети, ултрабуци и традиционни компютри с по-голем екран.

Надяваме се, че  настоящата кратка статия, касаеща БЪРЗО И ДАВАЩО ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ SEO одитиране, ще Ви помогне да разберете някой основни елементи от SEO-то и ще Ви привлече интересът за да продължите в детайли и по-задълбочено да оптимизирате и подобрявате класирането си в дигиталната среда.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org