5 стъпки за по-добра киберсигурност

Интернет

Знаете ли че, годишни големи компании и корпорации, дори цели държави губят милиарди долари заради кибератаки и пробиви в киберсигурността. Всъщност моментът да се свържете с компания за киберсигурност е още при избора на хардуер и софтуер за управление на бизнеса, който ще стартирате. Колко повече бизнесът ще е зависим от онлайн мрежата и компютърни системи, толкова по-важно е да си осигурите  надеждна защита. Самите IT експерти препоръчват тези 5 стъпки за по-добра киберсигурност.

Осигурете си добра охрана на обекта. Защитата от кражба на хардуер на компанията е защита от проникване в управлението на бизнеса. Хората си мислят, че като опазят софтуера от външни атаки чрез качествени програми за защита, са си свършили работата. Контролът на достъп в офиса също е много важен за запазване данните на компанията.

Помислете за застраховка срещу кражба на лични данни и срещу кибератака. Тъй като кибер-престъпниците продължават да работят неуморно, за да намерят все по-усъвършенствани начини за пробив в сигурността, дори и най-добре подготвените предприятия остават в риск. Минимизирайте риска, като потърсите помощ от специалист, за да изберете най-добрия вид застраховка за вашата компания, въз основа на риска от атака и финансовото въздействие.

Създайте предпоставки за по-добра офис култура и затегнете осигурителните мерки. Служителите в компанията са сред най-честите причини за пробиви на данни. Това се случва защото мнозина не разпознават външните заплахи, които оставят компанията уязвима към кибератака. Затова инструктирайте служителите с посредничеството на експерт киберсигурност. Много е важно да се ограничи работата на служителите в компанията от личните им дигитални устройства.

Инвестирайте в защитен софтуер специфично пригоден за най-честите атаки в мрежата. Особено важно е да имате защита срещу рансъмуер, за да спрете изнудване. Особено важно е да следите за обновяване на антивирусните  програми и за нови продукти за защита. Това също може да стане с посредничеството на компания ИТ сигурност, с която да проведете и консултация с експерт за киберсигурност.

Изградете защитна система от два елемента: криптиране на информацията и нейното архивиране. Осигурете предотвратяване на физическия достъп до чувствителни данни и направете, така че тези данни да са безполезни, ако попаднат в грешните ръце.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org