5 практични съвета за пазаруване на хранителни стоки

Дом и семейство

Пазаруването на хранителни продукти е едно от регулярните задължения, което по всяка вероятност извършвате няколко пъти седмично. Разбира се, инвестицията на време си струва, за да имате вкъщи винаги свежи продукти, с които да си приготвите вкусни и здравословни ястия. Но ще повярвате ли, ако ви кажем, че има начин да спестявате време, пари и усилия, когато пазарувате. Вижте как може да го постигнете, като следвате само  5 практични съвета:

  1. Планирайте седмично меню

Всяко успешно начинание започва с план. С цел да си спестите ежедневното посещение на магазина, а също и за да не се чудите какво да сготвите в последния момент, планирайте седмично меню. Опитайте да създадете разнообразно, вкусно и богато на различни полезни вещества меню. Ако сте се изчерпали от идеи, потърсете рецепти в интернет или в готварски книги.

В случай, че досега не сте пробвали този метод, опитайте. Той ще ви спести значително време и усилия, а едновременно с това всички вкъщи ще са доволни, че в хладилника винаги има нещо за хапване.

  1. Направете списък с нужните продукти

След като вече знаете какви ястия ще приготвяте през седмицата, идва ред да подготвите списъка си за пазаруване. Той ви гарантира, че няма да забравите някой важен продукт, а също така ще ви спести излишно лутане из щандовете, тъй като ще имате ясна цел. Така намалявате шанса да се отдадете на изкушението и да купите нещо, от което не се нуждаете.

Затова всеки път, преди да се отправите към магазина, огледайте какво липсва в хладилника и в шкафовете и го включете в списъка.

Добър съвет е, освен конкретните продукти, да си запишете и от какви количества ще имате нужда. Старайте се списъкът да е добре организиран –  бихте могли да го разделите на отделни категории като месо, зеленчуци, млечни продукти, за да знаете какво да вземете от всяка секция в магазина.

  1. Купете всичко от едно място

Това ни довежда до следващия практичен съвет – купете всичко от едно място. Предимството на тази практика е, че така пестите значително време, вместо да обикаляте два, три или повече магазина, за да се снабдите с всичко нужно. Бонус съвет е предварително да разгледате брошурата с актуални предложения и промоции, които ще ви помогнат да спестите пари.

  1. Винаги залагайте на свежест и качество

Когато пазарувате за себе си и семейството си, искате да сте сигурни, че избирате висококачествени и свежи продукти. Това ще гарантира не само отличния вкус на ястията, които приготвяте, но и  дълготрайност, за да не се налага да изхвърляте развалени неща от хладилника.
Хипермаркети Kaufland предлагат богат асортимент от хранителни продукти, напитки, стоки за дома и градината и още много други. Голяма част от продуктите, които ще откриете в магазините им, разполагат с международно признати сертификати и отличия, гарантиращи тяхното качество. Ако искате да научите допълнителна информация, тук може да прочетете още.

  1. Пазарувайте в по-малко натоварените часове

Един ефективен трик, с който може да избегнете големите навалици от хора и чакането на опашки, е да избягвате пазаруването в пикови часове. Обикновено повечето хора избират да пазаруват непосредствено след като са приключили работа и тогава магазините са най-пълни. Уикендите също са по-натоварени. Затова, ако разполагате с тази възможност, пазарувайте в часови интервали, които са по-спокойни и ще може бързо да се снабдите с всичко необходимо.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org