5 горещи тенденции в интериора през 2021

Интериор

   Независимо дали се занимавате с дизайн, или просто искате да украсите собствения си дом, трябва да сте в крак с последните тенденции в интериорния дизайн. Какво ще бъде актуално през следващата година и какво ще изчезне на заден план нека разберем от тази статия и тези 5 тенденции в интериора за 2021 година.

   Изминалата година се превърна във време, когато почти всички ние трябваше да погледнем вътре в себе си и да се възползваме максимално от вътрешните си ресурси. Здравето и психологическият комфорт придобиха ново значение и специално значение през 2021 г.

  1. В интериора тази нужда се отразява в тенденцията за тотално бяло: бялото върху бялото дава почивка на уморените очи и изпълва душата с мир, който е толкова необходим в тези трудни времена . Съвсем логично бялото и неутралните нюанси се превърнаха в актуалните цветове в меката мебел.

Как се прилага тенденцията:

   На контрастите на текстурите можете да изградите фина композиция, в която малки акценти играят роля: текстил, декор, аксесоари. Оказва се дизайн, който уважава своя зрител, който искате да погледнете: спокоен уверен, изграден върху меки нюанси – Отличен избор е и за подови настилки: https://www.kamko.bg/kakvi-kilimi-shte-bydat-aktualni-prez-2021g.

    Стойността на човешкото общуване се превърна в нов лукс и повлия на организацията на околната среда. Тактилни усещания, дизайн, който искате да докоснете или дори да прегърнете, се превърна в един от основните мотиви на 2021 година.

   Говорейки подробно, дизайнът на усещанията винаги е свързан с контрастите на гладко с грубо, контрасти на различни текстури, големи обеми и насочени тактилни акценти. Основната характеристика на стила:медитативност и спокойствие.

  • Започнахме да прекарваме повече време на закрито, така че имаше нужда да използваме по-опростени цветове: те предизвикват усещане за комфорт и спокойствие. Благородните жълти и земни тонове, охра и ярки слънчеви тонове компенсират липсата на витамин D и подсъзнателно работят за създаване на чувство за сигурност.

   Цветовете променят възприятието за стая: комфорт, чувство за сигурност и привлекателност – това са основните асоциации, породени от ободряващи нюанси на жълтото в интериора. Използвана е наивна палитра от цветове, умишлена неподреденост на формата и акцент върху ръчната работа. Когато работите върху интериори, тази тенденция е най-добре да се остави за акцентни детайли и предмети на изкуството.

  • Заоблени форми – Мекотата и женствените форми са на върха си днес: това се отнася както за архитектурните решения, така и за избора на мебели и декор. Това не е нова тенденция, но се формира не толкова отдавна. Днес строгите линии и оформления са смекчени от мебели без ъгли. Обърнете внимание на маси, лампи, пуфове и дивани – почти всички дизайнерски мебели губят прави ъгли, те са заоблени. Дори столовете и табуретките имат омекотено тяло, а не твърда, права структура.
  • Минимализмът е признат за модерния интериор от 2021 година. Това е друга глобална посока, подсилена от ситуацията през 2020 г. По време на пандемията мнозина се опитваха да се отърват от стари нефункционални неща. И това се отрази не само на гардероба, но и у дома.

    Не говорим за пълен минимализъм, както на снимките на списания – това са по-скоро експериментални проекти. Но за минимална декорация и използване на мебели. Наличието на въздух и свободно пространство е основното изискване за апартамент.

   Формата е ключов елемент в минимализма. Това е стилът, който изисква съвременни, подходящи решения. Желателно е поне едно нещо в интериора да бъде създадено от дизайнер. Ако бюджетът не позволява, можете да се ограничите до аналози. Но е важно те да са с интересна форма. В противен случай дизайнът ще изглежда недовършен и твърде прост.

  • Вдъхновение от природата – Една от основните тенденции в интериора 2020-2021. И в бъдеще той със сигурност няма да се отказва от позиции. Изолацията във вашия дом доказа колко е важно да се обградите с естествени материали и текстури. Това се отнася за всичко: декорация, мебели и декор.

   Най-популярните текстури все още са камъни: оникс, мрамор, гранит и дърво. Последният е в светли цветове. Материалите се използват в декорацията и обзавеждането. Те са особено добри като акценти. Това може да бъде дървена ламперия на стената или пода с ефект на естествен камък.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org