3 Съвета за Обиколка на Европа с Евтини Самолетни Билети

С всеки изминал ден пътуването става все по-достъпно за средностатистическия българин. Не само че небето гъмжи от нискотарифни авиокомпании, но и има все повече и повече сделки от които можем да се възползваме. Ако въпреки всичко това желанието ви за пътуване надхвърля финансовите ви възможности, сме ви приготвили няколко съвета как да обиколите Европа с възможно най-малко пари за самолетни билети. Ето кои са те:

1. Използвайте сайтове за търсене и резервация на евтини полети

Такива например са Skyscanner.net, Kiwi.com или Kayak.com. Те позволяват не само бързо и лесно търсене на полети от и до всяка точка по света, но и закупуването на билети, та дори и резервирането на хотел/хостел и автомобил под наем в дестинацията, в която отивате. С помощта на тези платформи можете лесно да откриете и да навържете няколко полета до Европейски градове от различни авиокомпании, като по този начин ще спестите средства за самия престой.

Чудите се какво става ако някой от полетите закъснее и изпуснете прекачване?

Някои от платформите имат гаранция, покриваща закъснели, променени или неуспели да излетят полети. Разбира се е добре да се запознаете с условията в самите сайтове. Някои платформи могат да ви осигурят заместващ полет или да възстановят стойността на билетите. Освен това не бива да забравяте, че като гражданин на Европейския съюз, вие имате право на парично обезщетение при закъснял полет. В такива ситуации авиокомпаниите са длъжни да осигурят:

  • смяна на билета ви с друг;
  • алтернативен транспорт до дестинацията;
  • връщане на паричните средства;
  • допълнително обезщетение за проваления полет, което може да е между 250 и 600 евро.

2. Изберете ненатоварен период за пътуване

Периодите извън сезона или дори конкретни дни от седмицата могат да окажат огромно влияние върху крайната цена на самолетните ви билети. За Европа времевият “коридор”, в който можете да намерите по-евтини самолетни билети е септември-октомври, и понякога до началото на декември, както и от средата на януари до май месец. Въпреки че времето няма да е перфектно, тълпите от туристи ще са в минимума си, а цените по хотелите и атракциите ще са намалени. Както и да го погледнете, все е по-изгодно.

Откъм дни най-подходящи за пътуване със самолет са вторник, четвъртък и събота, докато най-натоварени, а понякога и скъпи, са понеделник, петък и неделя.

3. Запишете се за имейл бюлетините на авиокомпаниите

Това е особено сполучлива стратегия ако нямате време редовно да отваряте гореспоменатите платформи за евтини самолетни билети. Нискотарифните компании редовно изпращат на имейл абонатите си най-новите сделки, още преди те да бъдат обявени пред туристическите агенции. По този начин имате възможността да грабнете свежа сделка преди другите да успеят да ѝ “налазят”.  

С тези съвети непременно ще намерите едни от най-евтините полети за градовете в Европа. Стига да имате гъвкавостта и търпението, можете да си спретнете чудно пътешествие за не толкова много пари.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org