Нека слънцето работи за вас с помощта на слънчевите колектори от ЕМДЕ Солар

Как да сведем до минимум разходите и сметки за ток? Този въпрос притеснява много хора по-цял свят. Електроенергията е скъпоструващ ресурс, които е от жизнена необходимост за правилното развитие на човечеството. Ресурсите, от които черпим енергия са изчерпаеми и може би не е далеч деня, в които техните залежи така да се каже ще свършат. Неслучайно учените препоръчват да се пести енергията, да не се разхищава напразно. Живеем в свят, в които постоянно се произвеждат нови технологии. Едни от тях са слънчевите колектори за топла вода. Много хора не са добре запознати с тяхната работа и не знаят за какво се използват и защо се наричат така.
Те се използват за преобразуване на слънчевите лъчи в топлинна енергия, която ние всички ползваме. Главното предназначение на тази енергия е да затопля водатата в системата, която ние използваме непрекъснато. Слънчевите колектори за топла вода работят на същия принтип както термоса. Те са съставени от специални тръби с 2 слоя стъкло и вакуум помежду им. Изработени са със специфично покритието, при което най-горния слой пропуска минаването на 96% от слънчевите лъчи, които достигат до втория слой на стъклената тръба. Те използват слънчевата енергия, а както всички знаем тя е неизчерпаема.

Изключително практични и не зависещи от непрекъснато покачващите се цените на тока, слънчевите колектори спомагат за намалаването на вашите разходи. Или най-просто казано, колкото повече ги използвате толкова повече минимизрате разхода си за ток. Когато са изложени на слънце са им необходими 10-20 минути, за да заработят, след което ще разполагате постоянно с гореща вода. За да се сигурни, че сте избрали най-добрите соларни системи доверете се на една от водещите компании в бранша по проектиране, продажба, дистрибуцията и поставянето на слънчеви колектори за топла вода – ЕМДЕ Солар. Тя е вносител и дистрибутор на колектори с високо качество, произведени от доказани интернационални компании. Според предпочитанията на потребителите двата най-често закупувани и използвани модели колектори са тези с термосифон и с “Heat Pipe” тръба.
slunchevi-kolektori-ot-Emde-Solar
Особеното при слънчевите колектори с “Heat Pipe” технология е, че са изработени от специални вакуумни heat pipe тръби, които са от особено значение, за да функционират правилно. Те са много ефикасни и полезни, понеже благодарение на високия си процент обработена слънчевата енергия, топлинните загуби, които се отчитат са минимални.

При колекторите с термосифон се отчита висок коефициент на полезно действие, като те са изключително безопасни и за хората, и за природата. При тях водата по-естествен път се изкачва до съда в следствие на олекотеното й тегло дължащо се на основното й свойство.

Слънчевите колектори са едно изключително добро капиталовложение, което колкото по-често употребяваме, толкова по-скоро ще възвърне средставата, които сте вложили в покупката им. А през това време таксите Ви за ел. енергия значително ще се понижат. Доверете се на съвременните енергийни решения, които Ви предлагат от ЕМДЕ Солар и няма да сгрешите.

Оцени тази статия
Директория за статии TopBg.org