10 идеи за работа в чужбина, без опит и диплома

За много хора живота и работата в чужбина са за предпочитане пред ниското заплащане и некоректното отношение, с което много често се сблъскваме в България. Възможността за реализация и придобиване на опит е все по-лесно достъпна, стига да се въоръжите с мотивация и целеустременост да работите в определена сфера. Сега много компании осигуряват обучения за изграждане на квалификационните умения на своите служители. Ако искате да работите в чужбина, но нямате никакъв опит или диплома, съветвам ви да се обърнете към агенция. Информацията и съветите, които могат да ви предоставят ще са ви от полза.

Като за начало, предлагам ви 10 идеи за работа в чужбина без опит и диплома.

Болногледач

Тази професия би била идеална за вас, ако сте отговорни, всеотдайни и комуникативни. Престижна и добре платена, работата се състои в това да помагате на възрастни и болни хора да живеят пълноценно. Сега е напълно достъпно да изкарате необходимата квалификация за социален асистент и да практикувате с тази дейност. Научете повече тук.

Екскурзовод

В случай, че обичате да пътувате, умеете да разказвате с лекота истории и интересни факти за мястото, където се намирате, то екскурзоводната професията е идеална за вас, а обученията винаги са интригуващи и всеобхватни.

Търговски представител

Основното, което трябва да притежава един търговски представител е усет да предлага и презентира продукт или услуга с цел продажба. За това ако сте упорити, организирани и целеустремени няма да имате проблем да практикувате тази работа, където и да сте.

Инструктор

Имате страст или хоби, което умеете добре, и сега може да се превърне в мечтаната професия на всякъде по света. Необходимо е да притежавате отговорност, дисциплина и умение да обръщате необходимото внимание на вашите клиенти.

Детегледачка

Ако обичате децата и имате познания в отглеждането им тази работа е добър вариант за вас. Необходимо е да се заредите с търпение, спокойствие и упоритост.

Ръчна изработка на сувенири / бижута

Изработката на сувенири или бижута е страхотно занимание. Ако изкуството ви се отдава, лесно може да си намерите работа в арт студио или ателие. А защо не и да работите за себе си и да продавате произведенията на неделните арт пазари, които задължително се провеждат във всяка европейска столица.

Детски аниматор

Една от най-лесните и забавни професии. Притежавате специални умения и таланти, имате чувство за хумор и способност да забавлявате деца, значи няма да имате проблем да работите като детски аниматор.

Брокер

Професия е идеална за хора, които умеят да работят с клиенти. Добрият брокер е педантичен към работата си, умее да общува с лекота и е готов да се учи постоянно.

Кетъринг фирми

Ако сте човек с креативно мислене и имате усет към аранжиране и организиране на най-различни събития, кетъринг индустрията е чудесно място за реализация.

Строителство / Електротехника

Ако не се страхувате от труда с ръце и имате желание да научите нов занаят, тези две области ще са подходящи за вас. А най-хубавото е, че има постоянно търсене и работната позиция е добре заплатена на Запад.

Да си намерите работа без опит не е лесна задача, но не е и невъзможна. Едно от най-важните качества, които трябва да притежавате, ако искате да работите в чужбина, е постоянството.

Rate article