4 важни причини, за да не забогаете никога

topdogovorИдеята да забогатеете е вероятно фикс-идея за всеки жив човек. Нещо, към което се стремим толкова много, че то описва целия ни живот, мотивира постъпките ни, кара ни да ставаме рано и да лягаме късно. Обречени сме на успех, стига с нас да не се случи това, което се случва с 99.99% от тръгналите по този път наши съвременници.  Да ви предложим четири прости причини , които ще ви попречат да забогатеете, колкото и да се опитвате да го направите…

  • Не спестявате достатъчно. Спестяването е основната причина вие да натрупате някакви пари, на основа на които да се усетите богат. Хубаво е да развиете навици на спестовност не само у вас, но и семейството ви. Ходете добре облечени, като това не значи нови дрехи всеки ден, карайте докрай колата си, говорете докрай с телефона си, не купувайте храна, за да я изхвърлите, почивайте разумно и на приятни/евтини места.

Направете си банкова сметка, спестявайте дори и стотинките от рестото,  някога те ще са ви нужни. Въобще, можете да спестявате от абсолютно всичко, само от приятни моменти не се лишавайте и нещо важно…не спестявайте от харченето, когато то е нужно.

  • Парадоксално, но факт, няма как да спестите от нищото, а за да започнете нещо, често ви трябва бизнес, в който да инвестирате, за да можете да го развиете и да печелите от него. Не си правете оглушки, мързелът е лош съветник. Започнете с нещо малко, усетете парите в ръцете си, инвестирайте, когато можете, печелете и тогава спестявайте, защото всичките ви нужди ще са задоволени. Намерете приятели, с които да споделите вашите идеи, дори и най-лудите.  Развийте ги заедно. Направете успешен бизнес  start-up, с който ще впечатлите всички. Създайте име и го накарайте да работи за вас, бъдете коректен и изряден с партньорите, което всъщност ни води и на третото важно нещо…
  • Не спестявайте от пари, които дължите някому – без значение дали е сметка за ток или пари от бърз кредит, чистите отношения са най-добрата политика на света. Спокойствието пък, най-меката възглавница, на която можете да отпочинете.
  • И понеже си говорим за пари, гледайте напред. Да имате пари е прекрасно, то облекчава и осмисля една част от живота ви. В другото време – гледайте семейството ви да е добре, децата да учат и да се развиват, родителите ви да са щастливи. Развивайте не усет за пари, а усет за живот у всички, до които се докосване, защото това е истинското богатство.

Надяваме се, че сме ви били полезни.

http://burzi-krediti.com/

Оцени тази статия